Hakiki Deri Cüzdan Nasıl Anlaşılır?

DALLAS.jpg__PID:cd336797-865e-48fe-86d4-748711fc23f1

Elindeki Ürünün Orijinal Deri Olduğunu Anlamak

Elinizdeki ürünün gerçek deri olup olmadığını, ürünü şu koşullar ile inceleyerek anlayabilirsiniz:


Dokusunu İnceleyin

Gerçek derilerin kendine has sert bir dokusu vardır. Ayrıca küçük kırışıklıklar, renklerde ve dokusunda bazı minik değişimler olabilir. Fakat bunun gibi bazı kusurlar, aslında ürünün orijinalliğinin bir göstergesidir.

Ürünü Koklayın

Deri eğer gerçek ise kendine has bir doğal deri kokusu olacaktır. Eğer kimyasal ya da plastik kokusu alıyor iseniz, yüksek ihtimal ile ürün sahte veya sentetiktir materyalden yapılmıştır.

Görünür Gözenekleri Arayın

Hayvan derisi yüzeyinde bazı gözenekler bulundurabilir. Bu gözenek ya da lekeler, herhangi bir şema ya da düzen halinde olmak zorunda olmamakla beraber genelde rastgeledir. Bu durumla karşılaşmanız ürünün orijinal olduğuna bir işarettir.

Kenarları Kontrol Edin

Kesim işleminin yapıldığı, köşe ve kenarları kontrol edin. Kesim işlemi sonrasında, gerçek deri, daha doğal, sert ve tam olarak pürüzsüz olmayan bir yapıya sahip olacaktır. Bunun sebebi gerçek derinin gerçek deriye pürüzsüz ve yumuşak bir kesim yapmanın çok zor olmasıdır.

Cüzdanı Bükün ve Esnetin

Derinin doğası normalde esnek bir yapıdadır ve esnetme ya da bükme gibi işlemler sorun çıkarmamalıdır. Eğer ürününüz bükülmez bir forma sahipse yüksek ihtimalle sentetik bir malzeme kullanılarak yapılmıştır.

Markayı Araştırmayı Unutmayın

Yukarıdaki aşamalardan sonra hala ürününüzün orijinalliğinden şüphe duyuyor iseniz, ürününüzü aldığınız markayı ve markanın itibarını araştırın. Ürünlere ve markaya yapılmış yorumlar, markanın başarısının ve kalitesinin direkt bir yansıması olacaktır.

Yorum Bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


You may also like

Hepsini Görüntüle
Example blog post
Example blog post
Example blog post