Mekanizmalı Cüzdan Nedir?

 

Mekanizmalı cüzdan, akıllı kartlık ya da otomatik cüzdan olarak bilinen model, içerisinde mekanizmalı bir kart koruyucu içeren cüzdan türüdür. Bu kart koruyucu, kartlara hızlı ve kolay ulaşım için tasarlanmıştır. Yurtdışında bu mekanizmaya sahip cüzdanlara ‘’pop-up’’ cüzdan denmektedir çünkü mekanizmanın işleyişi, mekanizmanın altında bulunan tetiği etkinleştirmeniz halinde kartların sıralı bir şekilde birden çıkması ve kullanılabilir haline gelmesidir, yabancılar bu sistemden dolayı ‘’birden çıkma’’ anlamına gelen ‘’pop up’’ tanımını kullanmışlardır. Mekanizmalı cüzdanların bazı faydaları:

Korunma

Bu cüzdanlar kalan ürünlere kıyasla genelde çok daha sağlamdırlar. Mekanizmanın dış duvarlarını oluşturan katman, çok sağlam ve uzun ömürlü olan alüminyum metali ile yapılır. Bu durum cüzdanların genelde düşmanı olan basit baskılar ve çarpışmalar gibi muhtemel hasarlardan cüzdanı korur. Mekanizmanın bu koruma özelliğine ek olarak, mekanizmada birçok müşterinin asıl ilgisini çeken RFID / NFC koruması bulunmaktadır. Bu terim, cüzdanın dışarıdan gelen potansiyel bir elektronik hırsızlığa ya da izin verilmemiş bir ağ bağlantısı yapma denemesine karşı cüzdanın içerisindeki kartları ve bilgilerini koruduğunu ve elektronik problemler haricinde de bükülme ve kırılmaya karşı dayanıklı olduğunu işaret eder.

Kartlara Faydalı

Mekanizma kartların hızlı ve akıcı bir şekilde çıkmasını sağlar. Bu kartların sağlığı için oldukça yararlıdır çünkü bu şekilde kartlar zaman içerisinde yıpranmadan belli bir oranda kaçınmış olurlar. Ayrıca bunun yanında, mekanizma yapısı gereği kartları düşme riskinden korur ve bu durumdan dolayı kaybolma riskini oldukça azaltır.

Görünüm

Bu cüzdanlar genelde fazla kalın olmayan bir görünüme sahiptirler. Mekanizmanın taşıma kapasitesi ile birlikte de normalde yaşanan fazla kart konulma sonrası cüzdanlarda meydana gelen form bozulması ve genişleme gibi durumlar, mekanizmalı cüzdanlarda meydana gelmez. Bu sayede de mekanizmalı cüzdanlar kendi ince formunu koruma fırsatı yakalar.



Genel Kullanım

Mekanizma oldukça basit ve pratik bir kullanım için tasarlanmıştır. Kartları mekanizmanın içerisinde bulunan boş sokete yerleştirdikten sonra mekanizmanın altında bulunan küçük mandal ile mekanizma aktifleştirilir. Mekanizma aktifleşince içine koyulan kartlar sıralı bir şekilde mekanizmadan çıkar ve belirirler. Ayrıca birçok insanın düşündüğünün aksine, mekanizma bozulduğu taktirde tamir edilebilir bir yapıdadır.


Yorum Bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


You may also like

Hepsini Görüntüle
Example blog post
Example blog post
Example blog post