Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

 

 

Deri Ürününüzün Bakımı 

Deri ürününüze bakım yapmak, ürünün doğal bir deri materyali olmasından gelen dış görünüşü ve uzun süre kullanılabilirliğini oldukça etkiler. Bu bakımı gerçekleştirebilmek için bazı ipuçları şunlardır:


Temizlik

Ürününüzü temizlemek için, yumuşak ve kuru bir bez ya da kumaş parçası kullanın ve temizleme işlemini olabildiğince sıklıkla yapmaya çalışın. Bu şekilde çıkmaya bazı daha inatçı lekeler için, özel bir deri temizleme ürünü kullanın ve ürünün kullanım talimatlarını iyice okuyup doğru uyguladığınızdan emin olun. Temizleyiciyi gene temiz bir bez ya da kumaş parçası ile kullanın ve temizlerken dairesel hareketler yapmaya özen gösterin. Önemli, temizlemek için herhangi bir kimyasal maddeden veya aşırı, şiddetli su kullanımından kaçının.

Deriyi Nemlendirmek

Doğası gereği, derinin az miktarda da olsa nemli kalması gerekir. Aksi takdirde deri kurur ve çatlak ya da dökülme gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Kendinize bir deri nemlendirici alın ve onu verilen talimatlara göre uygulayın. Bu işlemle beraber deri kendisinin sahip olduğu doğal yağı daha iyi bir şekilde kullanacak, dolayısıyla da kendi formunu koruyacaktır.

Fazla Nemden Korumak

Her ne kadar belirli bir düzeyde nem deri için faydalı olsa da, deri ürünlerin suya karşı olan dayanıksızlığından dolayı fazla nem ya da suyla temas etmesi deri için oldukça zararlıdır. Eğer ıslanır ise, nazikçe kuru bir bez ile ıslanan bölgeyi silin, ardından kuruması için kendi haline bırakın. Önemli, saç kurutma makinesi gibi herhangi bir fazladan ısı kaynağı kullanmayın. Bu tür ısı kaynakları derinin kuruyup çatlamasına ya da çekmesine sebep olabilir.


Yorum Bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


You may also like

Hepsini Görüntüle
Example blog post
Example blog post
Example blog post